Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussenovi se u Američanů líbí

Magnussenovi se u Američanů líbí

Konečně mu závody přinášejí potěšení

Kevin Magnussen si momentálně lebedí. Po drsných letech u McLarenu a Renaultu nepociťuje nyní u Haase vůči své osobě „žádný negativní tlak“.

Konečně si auto i závody pořádně vychutnávám,“ svěřil se Dán serveru Motorsport-Total. „Jsem pořád stejně zapálený pro věc, pracuji pořád stejně tvrdě. Ale přináší mně to větší potěšení, protože negativní tlak na mě je podstatně nižší. Pak jde všechno snáze. Proto se mně u Haase tolik líbí.

Neubránil se ani pohledu do minulosti: „Dá se říct, že rok 2016 u Renaultu byl sezonou mého znovuzrození. Bylo hrozně těžké akceptovat, že v roce 2015 jsem zůstal bez volantu, když mě u McLarenu ze sestavy vytlačil Fernando Alonso. Chvíli trvalo, než jsem to překousl. Samozřejmě, že bych rád jednou zakotvil v nějakém špičkovém týmu. Než k tomu ale dojde, chci dát všechny svoje síly do služeb Haase.

Je ovšem otázkou, zda se Magnussenův sen o top angažmá někdy naplní. Z 61 absolvovaných velkých cen totiž vytěžil pouhých 80 bodů. Na pódium se pak podíval jen jednou – hned při svém debutu ve VC Austrálie 2014, kdy dojel druhý. Od té doby je však jeho nejlepším umístěním páté místo.