Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Sean Gelael zůstává s Toro Rosso

Sean Gelael zůstává s Toro Rosso

Proč?

"Spolupráce" týmu Toro Rosso a jezdce Seana Gelaela, jakkoli podivná, bude pokračovat i v roce 2018.

Indonéský mladík vloni jezdil v prvních pátečních trénincích před čtyřmi velkými cenami F1. Nebylo by nic podivného na tom, že Toro Rosso dává šanci mladému jezdci, ​​vždyť to je jedním z primárních účelů juniorského týmu Red Bullu. Jenže Gelael není jeho členem. Při vší úctě se tomu ani nikdo nemůže divit, vždyť prestižní juniorka má na mladé talenty extrémně vysoké nároky. Gelael se od roku 2013 vyhrál pouze dvakrát, a to v asijské odnoži Le Mans Series, kde se za volantem vozu LMP2 střídal s Antoniem Giovinazzim. Sám má mimo motokáry na kontě pouze jediné vítězství, z roku 2012 a série Formula Pilota China...

Navzdory nevalným výsledkům i konkurenci juniorů Red Bullu již rozšířené i o jezdce pod patronací Hondy, zůstane v kontaktu s Toro Rosso a rád by se vrátil i do pátečních tréninků.

"Spolupráce pokračuje a naším cílem je navázat na to, pro co jsme se rozhodli během testování v Abú Zabí," oznámil šťastný Gelael. "Doufám, že budu mít úspěšnou sezonu v F2, na mou superlicenci přibudou body (body FIA potřebné pro získání licence) a dostanu příležitost zúčastnit se pár pátečních tréninků."

Gelaela přitom trápí, že na startovním roštu sezony 2018 se nenašlo místo pro někoho, kdo je tak talentovaný jako jeho kamarád a bývalý kolega Antonio Giovinazzi.

"Zasloužil si místo již v této sezoně a pokud takový jezdec do roku nedosáhne svého cíle, tak je s tímto systémem něco špatně."

Jezdce ze čtvrté nejlidnatější země světa sponzoruje Petramina, státní podnik pro těžbu ropy a zemního plynu, ale i jeho otec, šéf indické odnože řetězce rychlého občerstvení KFC.