Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gasly doufá, že Honda bude v zimě spolehlivá

Gasly doufá, že Honda bude v zimě spolehlivá

Nové šasi, nový motor, nezkušení jezdci...

Toro Rosso absolvuje další náročnou zimu. Tentokrát přizpůsobuje svůj nový vůz pohonné jednotce Honda. Zároveň se seznamuje s jejími inženýry a vedle toho pokračuje v práci se dvěma jezdci, kteří se k týmu připojili až v závěrečné fázi minulé sezony, přičemž dohromady mají na kontě osm účastí ve velkých cenách a ani jediný získaný bod. Mladší z dvojice jezdců Pierre Gasly doufá, že Toro Rosso Honda dá dohromady spolehlivý vůz, protože testovací kilometry budou mít pro tento tým cenu zlata.

"Od začátku února budu navštěvovat továrnu ve Faenze," oznámil Gasly fanouškům prostřednictvím oficiální webstránky týmu, který se nyní oficiálně jmenuje Red Bull Toro Rosso Honda. Scuderia Toro Rosso zůstává pouze ve jménu šasi.

"Předběžné tvarování sedačky do nového vozu mám již za sebou, ale ještě to nebude finální verze. Také se chci ujistit, že budeme dobře připraveni na testování v Barceloně. Čeká nás tam spousta práce, protože máme nového motorového partnera. Velmi důležité bude, abychom měli spolehlivý vůz a najeli tolik kilometrů, kolik to půjde. Také budeme chtít vědět, jak na tom jsou naše šasi a motor ve srovnání s konkurencí a kterým směrem se má ubírat náš vývoj. Bude to pouze osm dní, pak už bude na řadě Austrálie, a to není moc času."