Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Harding potvrdil, že absolvuje s Chavesem celou sezonu

Harding potvrdil, že absolvuje s Chavesem celou sezonu

Ve vybraných závodech chce nasadit i druhý vůz

Tým Harding Racing na tiskové konferenci potvrdil očekávané – v nadcházející sezoně vůz s číslem 88 uvidíme na startu všech závodů. V kokpitu bude sedět mladý Kolumbijec Gabby Chaves, na boxové zídce pak bývalý sportovní ředitel IndyCar Brian Barnhart.

Barnhart potvrdil, že tým podepsal smlouvy s klíčovými dodavateli, tedy na pneumatiky Firestone a na pronájem motorů Chevrolet na celou sezonu. „Je to samozřejmě dobrý pocit. Maže to všechny pochybnosti. Často slyšíte různé plány, jak chce někdo expandovat a příliš často z nich sejde,“ řekl Barnhart.

Majitel týmu Mike Harding nechává svojí stáj postupně růst. Vloni před sezonou podepsal na dva roky Gabbyho Chavese. Tým pak odjel Indy500 a další dva závody a byla z toho dvě umístění v první desítce. Teď zkusí celou sezonu. Webu Racer.com pak prozradil, že by chtěl v průběhu roku, samozřejmě včetně Indy500, začít nasazovat i druhý vůz. Cílem je pak mít v budoucnu dva vozy ve všech závodech.

„Těším se, že budu zpátky na plný úvazek v IndyCar,“ řekl Gabby Chaves. „Snažím se mentálně připravit na to, o čem vím, že bude zkušební a učební rok. Ale těším se, že uvidíme, co všechno dokážeme,“ dodal.

Šampion Indy Lights z roku 2014 odjel celou sezonu za tým Bryana Herty v roce 2015 a v šampionátu skončil 15. V dalším ročníku absolvoval sedm závodů za Dale Coyne Racing. Celkem má tak na kontě 26 závodů v IndyCar. Radit mu má dvojnásobný šampion CART a dvojnásobný vítěz Indy500 Al Unser Jr., který stáji pomáhá jako jezdecký kouč.

Nadcházející sezona a s ní spojené nasazení nového aerokitu láká nováčky. Vedle Harding Racingu nastoupí do IndyCar také tým Carlin, který nasadí hned dva vozy do všech závodů. Účast ve vybraných závodech pak potvrdily týmy Michael Shank Racing a Juncos Racing.