Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Další účastník na obzoru?

Další účastník na obzoru?

O vstupu do šampionátu prý uvažuje HWA

Na rozdíl od jiných seriálů hrozí Formuli E přesně opačné nebezpečí. Zatímco mnohé šampionáty skomírají v důsledku nedostatku účastníků, elektrický seriál možná bude mít problém, aby se mu všechna přihlášená auta vešla na rošt.

Od sezony 2019/20 se, jak známo, do šampionátu zapojí tovární týmy Mercedesu a Porsche. Teď ale probleskly zmínky o tom, o stejném kroku uvažuje také organizace HWA, jež se dosud starala o vozy s trojcípou hvězdou v DTM a tudíž bude brzy bez práce.

Faktem je, že její technici už spolupracují s inženýry monackého Venturi. Dosud se nicméně mělo za to, že jde jen o jakýsi průzkumný předvoj Mercedesu. Pokud by se HWA skutečně přihlásila jako nezávislý tým, vyvstal by problém, protože startovní listina může obsahovat pouze 24 jmen. A po zmíněném vstupu obou německých automobilek by pro HWA už nezbývalo místo.

Řešením by v takovém případě bylo kupříkladu splynutí s Venturi a vytvoření jakéhosi béčka Mercedesu. Nikde také není psáno, že například Porsche nepřevezme Dragon nebo to některá ze soupeřících ekip jednoduše nezabalí.