Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jake Hughes se vrací do GP3

Jake Hughes se vrací do GP3

Bude závodit za mistrovský ART

Jake Hughes v GP3 sbíral první zkušenosti již v roce 2016, kdy odjel sezonu se stájí Dams. Tenkrát i s poměrně slabým vozem dokázal jednou zvítězit a celkově skončil osmý. Proto se jeho přestup do evropské F3 pro sezonu 2017 zdál jako poněkud zbytečný krok zpět.

Ale vyplatilo se. Hughes zazářil i tam, skončil celkově pátý a pro letošní sezonu se vrací do GP3 rovnou k mistrovské stáji ART. V ní doplní již dříve oznámené piloty Calluma Ilotta a  Nikitu Mazepina.

I Hughes je jedním z řady pilotů, kteří získali sedačku po vydařených posezonních testech v Abú Zabí. S ARTem byl nejrychlejší v jejich posledním dnu. 

„Jsem velmi hrdý a nadšený, že jsem se připojil k tam úspěšnému týmu, jakým je ART Grand Prix. Výkony tohoto týmu byly v posledních letech mimořádně působivé. Takže když přišla nabídka, abych v roce 2018 jezdil v jednom z jeho vozů, bylo nemožné říci ne. S týmem jsem testoval po tři dny v Abú Zabí a okamžitě jsem k němu i autu pocítil důvěru. Cíl je jasný, když závodíte pro tým, jako je ART. Takže se nemohu dočkat, až opustíme továrnu a vyrazíme na trať,“ uvádí Hughes.

Již známé jezdecké složení GP3 2018:

ART: Callum Ilott, Nikita Mazepin, Jake Hughes
Campos: Simo Laaksonen
MP Motorsport: Niko Kari