Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Strategická skupina: Jde to pomalu

Strategická skupina: Jde to pomalu

Pokračuje souboj Brawn versus Ferrari

Z jednání Strategické skupiny pro F1 se oficiální komuniké nevydávají. Takže i pokud jde o její zatím poslední zasedání tento čtvrtek, jsme odkázáni na zprávy ze zákulisí. Přesněji řečeno, na to, co někdo vynese.

Tentokrát je toho pomálu. Jasná je jedna věc. Jde to pomalu. Účastníci jen velmi obtížně hledají společnou řeč, zejména pokud jde o novou podobu technických předpisů. Nepřekvapí, že hlavním oponentem sportovního ředitele F1 Rosse Brawna je Ferrari. To stále hrozí, že bude vetovat jeho návrhy na větší standardizaci aerodynamických prvků na přídi a zadním křídle monopostu. A údajně opět zazněla slova o možném odchodu Scuderie po roce 2020…

V některých jiných otázkách se ale dosáhlo výrazného pokroku. Týká se to především viditelnějšího umístění startovních čísel a zkratek jmen jezdců na vozech. Ty by v budoucnosti měly být zobrazovány pomocí displejů. První pokusy v tomto směru se mají uskutečnit snad už letos.

Neprošel naopak nápad na zrušení jednotného času začátků evropských velkých cen v neděli ve 14 hodin. Také úpravy reglementu ve vztahu k minimálním hmotnostem aut a pilotů lze očekávat nejdříve před začátkem sezony 2019.