Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bourdais: F1 žije ve vlastní bublině

Bourdais: F1 žije ve vlastní bublině

Ale může si to dovolit

K určité animozitě mezi oddělenými světy F1 a IndyCar, spuštěné neopatrným vyjádřením šéfa týmu Haas, se s odstupem času a rozumněji vyjádřil Sébastien Bourdais. Francouz už seděl za volanty nejrozmanitějších závodních strojů, ale známý je jako čtyřnásobný šampion americké série ChampCar a bývalý týmový kolega Sebastiana Vettela v F1.

"Evidentně nás prostě neberou v úvahu," řekl Bourdais pro IndyCar.com. "Žijí ve své malé bublině na vlastním ostrově. Buď hrajete jejich hru a získáváte v ní body, nebo vám prostě žádné jiné nedají. Dokážu pochopit, že američtí jezdci to berou osobně, protože to není fér. Ale odkdy je F1 fér? Nikdy nebyla.

Nemůžete popřít, že vrcholem závodění s odkrytými koly je F1, a nemůžete se nikomu divit, že by chtěl dostat šanci nastoupit v ní."

Bourdais dále připustil, že renomé amerických sérií poškodil i jeho neúspěšný pokus prosadit se v F1, stejně jako snaha Alexe Zanardiho.

"Potřeboval jsem čtyři tituly ze Států a jeden z F3000, abych konečně dostal svou šanci. A očividně jsem Američanům nepomohl, protože jsem selhal! Dovedu si představit, co si teď lidé myslí o jezdcích IndyCar. A přede mnou tam byli Zanardi a další, jejichž výsledky nebyly zrovna z říše snů."

Foto: Martin Ševčík