Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Carlos Sainz mladší se zúčastní Rallye Monte Carlo

Carlos Sainz mladší se zúčastní Rallye Monte Carlo

Exhibičně se zapojí do poslední vložky

Zatímco Fernando Alonso se naplno věnuje přípravě na vytrvalostní závod v Daytoně, jiného španělského jezdce F1 čeká účast v úplně jiném prestižním podniku. Carlos Sainz se zúčastní Rallye Monte Carlo, ale pouze exhibičně. Spolu s dalšími celebritami si vyzkouší poslední rychlostní zkoušku dříve, než na trať vyrazí jezdci mistrovství světa.

Vložka La Cabanette - Col de Braus je dlouhá 13,58 kilometru a Carlos Sainz mladší ji absolvuje ve voze Renault Megane R.S. Jeho otec Carlos Sainz starší je dvojnásobným mistrem světa v rallye a "Monte" vyhrál třikrát.

"Už se moc těším na to, jak poprvé zažiji Rallye Monte Carlo," oznámil jezdec týmu Renault. "Otec mi o ní tolik vyprávěl... O náročnosti etap, o změnách počasí ze sněžení na déšť nebo jasnou oblohu a samozřejmě také o nervech z oceli, které potřebujete v některých horských průsmycích a vlásenkách!"

Sainz starší je tak velkým podporovatelem synovy kariéry, že v roce 2016 se vzdal plánované účasti v Le Mans, aby ho mohl doprovázet do Baku, kde se poprvé jela VC Evropy. Vynahradil si to letos v Rallye Dakar, na níž ve věku 55 let vybojoval druhé vítězství.

"Tyto dva intenzivní týdny mi pomohly lépe pochopit, jaké to je, vidět člena rodiny závodit. Skutečně jsem si uvědomil, jak těžké to musí být. Na opačné straně bariéry je to lepší! Nedokážete si ani představit, čím procházeli máma, Blanca a Anita. Bylo to neskutečně intenzivní."