Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Brown: Na dva top týmy finančně nemáme

Brown: Na dva top týmy finančně nemáme

Velký skok nebude až na samý vrchol

Zak Brown sice věří, že výměna pohonné jednotky přinese McLarenu velké zlepšení a stát se může leccos, ale v seriózním rozhovoru pro televizi CNBC řekl, že dohnat tovární týmy Mercedesu a Ferrari bude nespíš běh na dlouhou trať. Podobně velký rozpočet jako ony nedá dohromady, dokud po letech strádání ve středu pole neobnoví portfolio sponzorů.

"Minulý rok byl nejhorším v historii McLarenu," řekl šéf předposledního týmu loňského šampionátu při příležitosti oznámení sponzorské dohody se stanicí zaměřenou na svět podnikání a financí.

"Uplynulé tři roky byly hodně bolestivé. Je to velmi drahý sport a my nejsme schopni finančně soupeřit s dvěma top týmy. Rozhodně stále patříme mezi čtyři nejsilnější týmy. Potřebujeme pokračovat ve zlepšování a zároveň našemu závodnímu týmu zajistit co nejvíce zdrojů. Pokud uděláme vše správně, začneme strmě stoupat pořadím. Myslím, že letos v Austrálii nás uvidíte udělat velký skok vpřed."

Velký skok očekává i Fernando Alonso, jenž se byl před vytrvalostním závodem v Daytoně podívat na předsezonní setkání týmů NASCAR s médii.

"Na poslední tři roky se snad rychle zapomene. Začíná zcela nová hra,” řekl Alonso. “Věříme, že s pohonnou jednotkou od Renaultu můžeme být velmi, velmi konkurenceschopní. Již probíhají přípravy nového vozu a vše vypadá mnohem slibněji než před rokem. Očekávání jsou velmi vysoká a v týmu je rozhodně jiná atmosféra."