Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas má jediný cíl

Bottas má jediný cíl

V továrně se již seznámil s novým vozem

Tři vítězství a čtyři pole positions. První rok Valtteriho Bottase ve velkém týmu mohl dopadnout i podstatně hůř, ale letos už chce víc. Asi by nerad pouze přihlížel tomu, jak Hamilton opět míří od vítězství k vítězství a za dalším titulem. Na jeho cíle před nadcházející sezonou se ho zeptala oficiální webová stránka týmu.

"Mám jediný cíl a všichni vědí, jaký je. Během prvních let ve F1 jsem se hodně naučil, hlavně v roce 2017, takže musím mířit vysoko. A za nás jako tým mohu říci, že chceme zůstat na vrcholu."

Nový vůz již byl finskému jezdci předveden nejen na papíře, ale i v simulátoru.

"Bylo skvělé vrátit se sem, vždy se tady cítím příjemně. Setkal jsem se s mnoha lidmi, prošel hodně provozů továrny, zjistil, co je nového. Toto je velmi rušná část roku a všude je shon, ale je hezké vidět, jak do sebe věci začínají zapadat. Byl jsem v simulátoru, měl mítink s inženýry, běžné věci. Všechno šlo snadněji než před rokem, kdy jsem se nejprve potřeboval se všemi seznámit. Byl to velmi dobrý týden."

Loni byl Bottas vybrán jako náhrada za Nika Rosberga až v lednu a co nejrychleji si musel zvyknout na nové místo, lidi i vůz. Do procesu zrodu letošního stříbrného monopostu je zapojen od samého začátku.

"Tým na něm pracuje. Já celý proces sleduji a vidím, jak je to náročné. Když jsem vloni přišel, vůz byl již hotový. Už se těším na něj a novou sezonu. Všichni budou začínat od nuly. Nová sezona je vždycky plná příležitostí a já je hodlám využít."