Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Driotovo zajímavé srovnání

Driotovo zajímavé srovnání

Šéf Renaultu e.dams položil vedle sebe dva snímky

Téma elektromobility v současné době hýbe světem. Automobily s alternativními způsoby pohonu mají stále rostoucí počet zastánců, ale i početnou armádu odpůrců. Jedním z jejich hlavních argumentů, vedle pochyb o skutečném přínosu pro životní prostředí, je nevyzrálost technologií a z ní vyplývající omezená využitelnost takovýchto vozidel.

Zajímavým způsobem na tyto názory zareagoval šéf týmu Renault e.dams ve Formuli E Jean-Paul Driot: „Nikdo nemůže předvídat, co se v budoucnosti stane realitou. Začínali jsme s koňmi, potom přišla auta, co jezdila maximálně čtyřicítkou. A dnes máme hybridy, vodík a elektřinu. Díval jsem se nedávno na dvě historické fotografie. Obě zachycovaly newyorskou Pátou avenue. Na snímku z roku 1900 jsem po bedlivém prohlížení nalezl jediný automobil, zbytek představovaly kočáry. O deset let později jsem s námahou objevil osamocený povoz, ztracený v moři aut.“ Driot tvrdí, že stejné to bude s elektromobily, jež jsou v běžném provozu zatím vzácností.

Souhlasí s ním i jeho kolega ze stáje DS Virgin Xavier Mestelan Pinon: „Veškeré příští modely budou buď hybridy, nebo využijí elektrotechnologie. To platí také pro sféru motosportu.“