Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Carlos Sainz mladší se bavil v Monte Carlu

Carlos Sainz mladší se bavil v Monte Carlu

Ve VIP voze absolvoval poslední etapu

Sezona mistrovství světa v rallye 2018 začala minulý víkend v Monackém knížectví, dobře známém i jezdcům a fanouškům F1. Zatímco vítězem se stal Sébastien Ogier a Čech Jan Kopecký obsadil jedenácté místo, v tzv. Power Stage se předvedl i Carlos Sainz mladší, syn dvojnásobného šampiona WRC. Španěl ve službách francouzské automobilky usedl do vozu Renault Megane R.S a místo uliček Monte Carla ležících v těsné blízkosti přístavu se tentokrát prohnal 13,58 kilometru dlouhým úsekem mezi La Cabanette a Col de Braus.

"Byl to jedinečný zážitek. Dlouho jsem o tom snil a díky Renaultu se sen stal skutečností," rozplýval se Sainz. "Vždycky jsem chtěl zkusit rallye s navigátorem, rozpisem a rychlou jízdou. Ohromně se mi to líbilo.

Vůz byl skvělý a odnáším si fantastický zážitek. Dost to klouzalo, takže Monte Carlo jak má být! Otec mě varoval, abych jel opatrně, ale já jsem se bavil. Rád bych poděkoval všem, kteří mi tohle umožnili."

Před novináře se postavil i Carlos Sainz starší, trojnásobný vítěz Rallye Monte Carlo a v 55 letech i čerstvý šampion Rallye Dakar.

"Jsem šťastný, že Carlos mohl ochutnat kousek z této legendární rallye. Monte Carlo bylo, a stále je, výjimečným závodem pro všechny fanoušky motorsportu. Carlos neseděl v rallyovém voze poprvé, ale tentokrát to bylo něco mimořádného. Sice jsem mu dal několik rad, ale nejdůležitější z nich byla, aby si to pořádně užil!"