Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso pojede vytrvalostní šampionát

Alonso pojede vytrvalostní šampionát

Kromě Le Mans má v plánu další tři závody

McLaren oficiálně potvrdil, že Fernando Alonso se v tomto roce zúčastní, ve službách Toyoty, seriálu vytrvalostního mistrovství světa. Netýká se to však pouze čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans, jak se předpokládalo, ale i dalších tří podniků.

Dvojnásobný šampion F1 se tak představí rovněž ve Spa-Francorchamps (5. června), Silverstone (19. srpna) a Šanghaji (18. listopadu). Vynechat bude muset jen Fudži, které termínově koliduje s VC USA v Austinu.

Není žádným tajemstvím, že chci získat Trojkorunu. Vyzkoušel jsem si Indy a docela to šlo. Letos díky McLarenu dostávám šanci vyhrát Le Mans. Je to obrovská výzva a bude nesmírně obtížné v ní obstát. Ale jsem na ni připraven a těším se,“ prohlásil. Španěl ovšem jedním dechem ujistil, že prioritou pro něj nadále zůstává F1: „Na moje aktivity v ní to nebude mít sebemenší vliv. Budu na startu všech velkých cen. Jsem přesvědčen, že dosáhneme našich cílů.

Každý ví, že Fernandovým snem je účast ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans. A na vlastní kůži jsem se přesvědčil, že v takových případech je třeba podpořit jezdcovu motivaci a hlad po úspěchu. Nicméně stále trváme na tom, že se budeme rozhodovat případ od případu. Formule 1 pro nás nadále stojí na prvním místě,“ uvedl šéf McLarenu Zak Brown.