Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Seznamte se: toto je Gen2

Seznamte se: toto je Gen2

Nový monopost Formule E vypadá jak z jiného světa

Oficiálního zveřejnění se dočkaly první vizualizace nové podoby monopostu Formule E, interně označované Gen2. In natura bude vůz představen, jak jsme již avizovali, 6. března na ženevském autosalonu.

Po pravdě řečeno, člověk má spíše dojem, že se dívá na prototyp pro Le Mans než na formuli. Tuto představu navozují především zakrytá kola. Dalšími výraznými prvky „Batmobilu“, jak je autu přezdíváno, jsou masivní difuzor a do dvou částí členěné zadní křídlo.

Prožíváme vzrušující chvíle,“ uvedl při této příležitosti prezident FIA Jean Todt. „Dnes jsme poprvé uviděli design vozu druhé generace. Jsem přesvědčen, že svým moderním a futuristickým pojetím nadchne skutečně každého. Jsem hrdý na to, že Formule E se stává, a to nikoliv poprvé, průkopníkem na technickém poli.

Tento automobil předznamenává budoucnost motorsportu,“ nechal se slyšet promotér Alejandro Agag. „Když jsme začínali, chtěli jsme skoncovat se zkostnatělými tradicemi, přijít s revolučním řešením. Zde je. Bude rychlejší, s dvojnásobnou kapacitou baterií a tím pádem i delším dojezdem. Dosáhli jsme spolu s FIA důležitého milníku.“