Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Chilská premiéra Formule E

Chilská premiéra Formule E

Závody se do Santiaga vracejí po 68 letech

Vůbec poprvé ve své krátké historii zavítá Formule E na pacifické pobřeží Jižní Ameriky. Dějištěm v pořadí třetí ePrix letošní sezony bude tento víkend Santiago de Chile.

Pořadatelé připravili jeden a půl míle dlouhý městský okruh s dvanácti zatáčkami. Relativně rychlá trať s dlouhou rovinkou by měla nabídnout řadu šancí k předjíždění. Očekává se, že týmy sáhnou po nastavení s malým přítlakem. Start je umístěn na Santa Maria Avenue, pak závodníci přejedou po mostě řeku Mapocho a přes Plaza Baquedano a historický Forestal Park se dostanou do cíle. Mezi VIP hosty se objeví i populární australská zpěvačka Kylie Minogue.

Většina účastníků se těší, protože dosud Chile nenavštívila. Není divu, zatím poslední automobilové závody se v této metropoli totiž konaly v roce 1950. Obavy však panují z vysokých teplot, které v ní momentálně panují. Technici mají především strach z toho, jak si s horkem poradí baterie ve vozech.

Jako lídr průběžné klasifikace se představí vítěz předchozího podniku v Maroku Felix Rosenqvist (Mahindra). Jeho nejvážnějšími konkurenty by měli být Sam Bird (DS Virgin) a Jean-Éric Vergne (Techeetah). Očekává se také nápor jezdců Renaultu Sébastiena Buemiho a Nicolase Prosta. V prekérní situaci je obhájce titulu Lucas di Grassi (Audi), jenž zatím nezískal ani bod.

Přímý přenos závodu začíná na stanici Eurosport 1 v sobotu 3. února ve 20 hodin. Předtím bude od 19.13 hodin vysílán ze záznamu průběh kvalifikace.

Fakta o e-prix Santiaga de Chile

Délka trati: 2,47 kilometru

Počet zatáček: 12

Počet kol: 37