Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pulcini se vrací do Camposu

Pulcini se vrací do Camposu

Chce navázat na společné úspěchy z F3 Open

Campos Racing včera oznámil svého druhého pilota Leonarda Pulciniho. Rozhodně se ale nejedná o jejich první spolupráci. Již v roce 2016 tento devatenáctiletý Ital závodil s Camposem v Euroformuli F3 Open. A společně dosáhli velkých úspěchů. S osmi vítězstvími vybojovali titul.

Pro svou první sezonu v GP3 však Pulcini nepociťoval v Campos dostatek důvěry a ke svému debutu si vybral tehdy špičkovou stáj Arden. Nebyla to však dobrá volba. Arden se loni opravdu trápil. Pulcini sice předvedl parádní debut v Barceloně, když v sobotním závodě dojel druhý, ve zbytku sezony však nezískal ani bod.

S Camposem to tedy zkusil podruhé při posezonním testování v Abú Zabí na konci minulého roku. Obě dvě strany byly spokojeny a Pulcini tak byl včera oznámen jako závodní pilot španělské stáje. V týmu doplní Simo Laaksonena, který v F3 Open s Camposem závodil minulý rok. Jméno třetího pilota zatím není známo.

„Jsem opravdu šťastný a hrdý, že se vracím do Campos Racing. Pro mojí kariéru je to velmi důležitý tým, naučil jsem se od nich vše, co se týče závodění. Kromě toho jsem s Camposem již vyhrál. Je to moje závodní rodina a vím, že se všichni těší na to, až mi opět pomohou. Myslím, že máme dost konkurenceschopný vůz na to, abychom byli letos schopni vyhrát. Testovali jsme společně již v Abú Zabí a auto bylo opravdu konkurenceschopné. Pracovní metody Camposu jsou skvělé a já v ně cítím důvěru. Jsem připraven zahájit sezonu ve velkém stylu,“
uvádí Pulcini.

Již známé jezdecké složení GP3 2018:

ART: Callum Ilott, Anthonie Hubert, Nikita Mazepin, Jake Hughes.
Arden: Gabriel Aubry
Campos: Leonardo Pulcini, Simo Laaksonen
MP Motorsport: Dorian Boccolacci, Niko Kari