Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vnuk Emersona Fittipaldiho Pietro míří do IndyCar

Vnuk Emersona Fittipaldiho Pietro míří do IndyCar

Bude se dělit o vůz s dalším nováčkem

Tým Dale Coyne Racing odhalil svou jezdeckou sestavu. O vůz s číslem 19 se budou dělit dva nováčci. Deset závodů odjede Kanaďan Zachary Claman DeMelo, který debutoval v loňském finále sezony v Sonomě v týmu Bobbyho Rahala. Zbývajících sedm závodů odjede mladý Brazilec Pietro Fittipaldi. Oba bude sponzorovat společnost Paysafe.

Vnuk Emersona Fittipaldiho je úřadujícím šampionem Světové série Formule V8. Titul získal s českým týmem Lotus. Jeho stájovým kolegou byl Rakušan René Binder, který příští rok také IndyCar zkusí. Ten má zatím potvrzené čtyři závody a z toho jen jeden, ve kterém se potká s Fittipaldim.

„Jsme velmi potěšení, že v rámci její expanze do severní Ameriky přivádíme přední platební společnost, jakou je Paysafe, do našeho vzrušujícího sportu. Vzhledem k rostoucím schopnostem Zacha a Pietra se těšíme na velmi silnou sezonu,“ řekl majitel týmu Dale Coyne.

Paysafe sponzoroval devatenáctiletého Kanaďana Clamana DeMela už vloni v Sonomě. Mladý jezdec za sebou má dvě sezony v Indy Lights. Vloni získal premiérové vítězství a na cestě za pátým místem v šampionátu také třikrát dojel na stupních vítězů.

„Paysafe mi vloni v září pomohl dosáhnout mého celoživotního cíle debutovat v IndyCar Series. Jsem obrovsky vděčný za jeho neutuchající podporu i v dalších závodech. Jsem hrdý, že mohu opět reprezentovat jeho značku na závodní dráze a udělám vše proto, abych dostal jeho vůz do Victory lane,“ řekl Claman DeMelo.

Závodit bude v St. Petersburgu, v Long Beach, v Alabamě, v obou závodech v Detroitu, na Road Americe, v Iowě, v Torontu, v Poconu a v St. Louis. Pietro Fittipaldi dostane příležitost ukázat se ve Phoenixu, na okruhu v Indianapolisu, při 500 milích Indianapolisu, v Texasu, v Ohiu, v Portlandu a v Sonomě.

„Je to splněný sen, hlavně to, že budu závodit v Indy500, kde moje rodina dosáhla tak skvělých výsledků,“ prozradil Pietro Fittipaldi. Kromě dvojnásobného vítěze Indy500 Emersona Fittipaldiho mají na svém kontě starty v Indianapolisu také Christian Fittipaldi a Pietrův strýc Max Papis, který se oženil s Emersonovou dcerou.

Tým také oznámil, že se do IndyCar vracejí Jimmy Vasser a James Sullivan, kteří předtím spoluvlastnili s Kevinem Kalkhovenem tým KVSH Racing. S Coynem budou spolupracovat na voze číslo 18, který bude řídit Sébastien Bourdais. V Indianapolisu by měl Coyne nasadit také vůz pro Pippu Mannovou. Zvažuje, že by přidal ještě čtvrtý, aby mohl v nejdůležitějším závodě sezony startovat i Claman DeMelo.