Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussen se stěhuje za Alonsem

Magnussen se stěhuje za Alonsem

Jeho nová adresa se nachází ve Spojených arabských emirátech

Kevin Magnussen, jezdec týmu Haas, se stěhuje z rodného Dánska do Dubaje. Dubaj je, stejně jako Abú Zabí, součástí Spojených arabských emirátů a jeho daňové zákony z něj dělají prakticky daňový ráj. Dán není prvním pilotem, který dal pobřeží Perského zálivu přednost před Monakem i Švýcarskem, kde se soustředila velká většina současných jezdců F1. Tento emirát je již pár let domovem Fernanda Alonsa, který je sice hrdý Španěl i Astuřan, ale platit daň z mnohamilionových příjmů se nechce ani jemu.

Stejně už svou domovinu opustil Brit Lewis Hamilton bydlící v rušném Monaku, zatímco Němec Sebastian Vettel si koupil vilu na severu Švýcarska. A stejně jako oni, tak ani Magnussen neuvádí šetření na daních jako významný důvod ke stěhování. V první řadě ho prý motivují počasí a velké mezinárodní letiště.

"Když se podíváte na mapu závodů F1, vidíte, že Dubaj je podstatně více v centru než Kodaň," argumentuje Magnussen. "Když budu žít v Dubaji, ušetřím celé dny cestování a ty mohu využít k trénování. Navíc, počasí a teploty jsou tam podobné těm, za jakých se jede hodně závodů. Takže doufám, že mi to pomůže stát se lepším jezdcem."

Ne že bychom Magnussenovi nedrželi palce, když z něj Dubaj udělá lepšího závodníka, ale jakoby zapomněl, že člověk žijící na Středním východě musí na evropské velké ceny, které zabírají polovinu kalendáře, létat mezinárodními lety přes hranici Schengenského prostoru, nemluvě o pravidelných návštěvách továrny Haasu ve Velké Británii. Magnussen ale snad v Evropě přece jen nějaký ten čas stráví, možná v bytě své přítelkyně, která si ponechává trvalé bydliště v Kodani.

"Jsme stále spolu, ale v Kodani jsme spolu nežili. Nyní se musí věnovat své práci, takže prozatím zůstává v Dánsku."