Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Force India si opět udržela své zaměstnance

Force India si opět udržela své zaměstnance

Nebylo to snadné

Když Force India předloni obsadila čtvrté místo v Poháru konstruktérů, mohlo se říci, že je to shoda náhod. Jenže ona byla čtvrtým nejlepším týmem i loni. Přitom její rozpočet je prý ani ne poloviční ve srovnání s elitou F1. Fantastický úspěch přinesl pár potřebných milionů do rozpočtu od majitelů F1 a další od sponzorů, ale tým si zároveň musel dát velký pozor na náboráře konkurence. A i v tomhle byl úspěšný. Nějakým způsobem se podařilo partu udržet pohromadě.

"Větší i menší týmy přišly s nabídkami a snažily se nás připravit o naše klíčové osobnosti," prozradil Otmar Szafnauer, provozní ředitel Force India, který věří, že personální stabilita je jednou z nejsilnějších zbraní tohoto týmu.

"Provedli jsme menší změny v sestavě závodních inženýrů a posílili naše možnosti v oblasti práce s CFD. Nejdůležitější je, že čím déle máme stabilní tým, tím více se nám daří přirozenou cestou odstraňovat slabá místa, jelikož si zachováváme vědomosti a můžeme stavět na úspěších z předchozích let. Když něco máme, víme, jak jsme se k tomu dopracovali. To nás dělá lepšími. Takže jedním z klíčů k našemu úspěchu je personální stabilita a z tohoto pohledu máme za sebou vcelku ničím nenarušenou zimu. Včetně jezdců."

Pro Estebana Ocona bude sezona 2018 druhou ze dvou, na které ho tomuto týmu půjčil Mercedes. Sergio Pérez loni svou smlouvu prodloužil pouze o jeden rok. Údajně kvůli tomu, že stále doufá v šanci přestoupit do Ferrari, pokud Kimi Räikkönen pověsí přilbu na hřebík.