Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Russian Time pokračuje ve formuli 2

Russian Time pokračuje ve formuli 2

Účast však vzdaly Racing Engineering a Fortec

První soupiska týmů šampionátu FIA formule 2 pro sezonu 2018 byla zveřejněna již v polovině listopadu loňského roku. Pro české fanoušky tehdy byla nejdůležitější informace, že poprvé v historii se k sérii připojí i český tým v podobě Charouz Racing. Pro existenci samotné série však bylo podstatnější, že formuli 2 opouští Russian Time, který minulou sezonu vybojoval týmový titul s Artemem Markelovem a Lucou Ghiottem.

Dnes  však vedení šampionátu formule 2 představilo aktualizovanou startovní listinu a všechno je jinak. Russian Time bude pokračovat i v letošní sezoně. Naopak ale některé týmy chybějí. Obzvlášť velkou ztrátu představuje odstoupení Racing Engineering. Ten v sérii F2/GP2 působil již od jejího vzniku v roce 2005. Za tu dobu si u něho vyjeli titul dva piloti – v roce 2008 Giorgio Pantano a v roce 2012 Fabio Leimer.

Druhým týmem, který chybí v aktualizované soupisce, je Fortec. Ten se stejně jako Charouz Racing chystal do série nově vstoupit v této sezoně. Kromě Racing Engineering formule 2 přijde i o tým Rapax, který chyběl již v listopadovém přehledu.

Startovní pole tedy bude letos opět čítat deset týmů:

Russian Time
Prema Racing
Dams
ART Grand Prix
MP Motorsport
Arden International
Campos Racing
Trident
Carlin
Charouz Racing System