Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Abt: Hlava mně to nebere

Abt: Hlava mně to nebere

Německý pilot nechápe verdikt ze Santiaga

Očekávané se stalo skutkem. Na trest-netrest pro Techeetah po závodě v Santiagu de Chile zareagoval ten, který se tímto verdiktem cítí být nejvíce dotčen – diskvalifikovaný vítěz z Hong Kongu Daniel Abt.

Připomeňme, že jezdci čínské stáje Jean-Éric Vergne a Andre Lotterer obsadili v e-prix první dvě místa. Techničtí komisaři ale následně zjistili, že s bezpečnostními pásy v jejich monopostech bylo nepovoleným způsobem manipulováno. Piloti tak během pitstopu získali neoddiskutovatelnou výhodu. Přesto to spravila pouze pokuta, výsledky zůstaly v platnosti.

Abta to rozpálilo do běla: „To, co provedli, je jednoznačně zakázáno. A jak to řeší FIA? Napaří jim pokutu 30 tisíc eur. To je skutečně bolestný postih, když prémie za vítězství je 150 tisíc… V Hong Kongu nás vyloučili za něco, co taky neodpovídalo pravidlům, ale neměli jsme z toho žádný prospěch. Prostě někde bylo napsané špatné číslo. Takže mně to hlava nebere.

Člen tovární ekipy Audi přiznal, že pohnutky, jež k tomuto rozhodnutí vedly, chápe. Další skandál v krátkém čase si šampionát nemohl dovolit. V jeho férovost by pak už nikdo nevěřil. „Sám mám ale pocit, že si ze mě někdo dělá p….,“ dodal jadrně.