Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Enge cíl dvanáctihodinovky v Bathurstu nespatřil

Enge cíl dvanáctihodinovky v Bathurstu nespatřil

S výkonem je spokojený

Tomáš Enge odstartoval letošní sezonu dvanáctihodinovým vytrvalostním závodem na australském okruhu Bathurst. Přestože jeho posádka byla velmi silná a předváděla po celý víkend skvělý výkon, tým Buik Motorworks cíl závodu nakonec nespatřil.

Jako každoročně, tak i letos, přilákal závod Liqui Molly 12h Bathurst na startovní rošt více jak padesát účastníků z celého světa a hlavně světové hvězdy vozů kategorie GT. Liberecký závodník debutoval na zdejší trati v loňském roce s KTM kategorie GT4 a letos zamířil na pověstnou trať s Lamborghini Gallardo R-EX kategorie GT3. V posádce ho doplňovali zkušení jezdci Luke Youlden a Yasser Shahim. Ovšem ani letos nebyla českému jezdci štěstěna nakloněna.

„Po celý víkend jsme byli velmi silní a drželi se mezi nejlepšími, o čemž svědčí náš výsledek kvalifikace, který nás dostal do druhé řady. První stint, který jel kolega Luke Youlden, proběhl bez problémů a figurovali jsme na třetí příčce. Pak ale přišel kontakt s pomalejším vozem a ztráta zapříčiněná opravami vozu nás bohužel odsunula na samý chvost závodního pole. I přesto všechno jsme předvedli skvělý výkon, bojovali dál a postupně se dostávali opět dopředu. Cílem jsme bohužel však neprojeli, neboť nám začal unikat olej z převodovky a vůz jsme museli hodinu před koncem ze závodu odstavit,“ popsal trable týmu Tomáš Enge.

„I když jsme naše tažení nedokázali dotáhnout do zdárného konce, tak jsem pyšný na celý tým, jak pracoval během celého víkendu. Doufám, že budeme mít možnost se na místní trati v budoucnu opět ukázat a pokusit se prolomit zdejší smůlu,“ připomíná Tomáš Enge svoje odstoupení i v loňském roce.

Foto: Tomáš Enge