Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Sirotkinův sponzor podpoří vývoj vozu

Sirotkinův sponzor podpoří vývoj vozu

Je na tom něco zlého?

O tom, jak nepřesvědčivě vyznívá tvrzení Williamsu, že si Sergeje Sirotkina vybral pouze kvůli jeho jezdeckým schopnostem a potenciálu a multimiliónová podpora ruského giganta SMP se prostě tak nějak k tomu připletla, jsme již psali.

Ale je na tom něco zlého? Williams peníze potřebuje a Sirotkin nasbíral dostatek úspěchů k získání superlicence. Takže pomineme-li fakt, že nyní mají piloti tohoto týmu dohromady jednu sezonu zkušeností se závoděním v F1, spojení jezdeckých kvalit a stovek milionů rublů vypadá docela logicky. Pragmatický pohled nabídl šéf programu SMP pro mladé jezdce Dmitrij Samorukov.

"Finanční stránka dohody je přísně tajná, ale věříme... vlastně jsme si zcela jisti, že peníze půjdou přímo do vývoje technologií a pomohou zrychlit vůz," řekl. "Abych byl ještě přesnější, my víme, že naše finanční kooperace s Williamsem povede ke zlepšení vozu. Bez ohledu na částku, vše půjde do konkurenceschopnosti."

Zakladatel SMP Boris Rotenberg vytrvale poukazuje na to, že Sirotkin nejprve musel splnit kritéria, až potom přišla řeč na peníze, které neskončí v kapsách rodiny Williamsových.

"Peníze vždycky byly důležitou součástí motorsportu, protože je to drahý sport. Ale tady nejde o peníze," tvrdí. "Sergej dokázal, že to s vozem umí, že dokáže být stejně rychlý jako kmenoví jezdci Williamsu, že rozumí stroji i inženýrům. Okamžitě nastartoval skvělý vztah s týmem. To je důvod, proč si ho Williams vybral. V Abú Zabí (v posezonním testu) odvedl maximum a všechny tam překvapil. Ano, investujeme peníze, ale do technologie, do nového vozu."