Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hülkenberg chce Grid Girls, ne Halo!

Hülkenberg chce Grid Girls, ne Halo!

Formule E uštědřila F1 ránu pod pás

Nico Hülkenberg otevřeně zkritizoval dvě letošní novinky, přítomnost Halo na vozech a nepřítomnost grid girls na startovním roštu.

"Je to velká rána," řekl německý jezdec o Halo během rozhovoru pro magazín No Sports. "Nejen proto, že to vypadá hloupě, ale protože je jen velmi malá pravděpodobnost, že se stane nehoda, při které bude užitečné. Motorsport je o rychlosti a všichni jezdci to vědí."

Hülkenbergovi se, stejně jako jeho krajanovi Sebastianu Vettelovi, grid girls líbily a ví, že fanouškům také.

"Sexy holky stojící před vozy pouze prospívaly celkové podívané."

Ochrana hlavy jezdce a grid girls nejsou témata aktuální pouze v F1, ale i v jiných sériích. IndyCar před pár dny testovala svůj vůz s prototypem windscreenu, ne nepodobný aeroscreenu a schieldu, které zkoušely i týmy F1. Mezitím F1 dostala nůž do zad od mladšího sourozence, Formule E. Její mluvčí sice po oznámení zrušení grid girls přivítal F1 21. století, ale Alejando Agag jenom pár dní poté oznámil, že Formule E se za ženskou krásu nestydí a rozhodl se ji vrátit na startovní rošty.

"Grid girls by měly být součástí motorsportu. Já tuto věc nevidím jako problém. Občas tam budeme mít děti a občas grid girls. Není na tom nic špatného, ​​je to součást vizuální tradice motorsportu. Já sám nemám nic proti konceptu grid girls a Formule E je bude mít. Možná ne před každým závodem, ale podle mě jsou součástí tradice."

Boss F1 se brání, že on také proti grid girls nic nemá, ale MS F1 musí jít s dobou.

"Čekali jsme takovou reakci (veřejnosti)," přiznal Chase Carey. "Mně osobně se grid girls líbí. Jenže to nebylo rozhodnutí pro mě, ale pro fanoušky. Příliš velká část z nich považovala koncept grid girls za formu zneužívání. F1 o svůj lesk nepřijde, nadále budou na závodech přítomny krásné dívky, ale musíme se posunout dál."