Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Carey poslal Ferrari varování

Carey poslal Ferrari varování

Prvořadí jsou fanoušci

Vztahy nových majitelů F1 a Ferrari dostaly další trhlinku. V prosinci jsme byli svědky toho, jak generální ředitel Ferrari Sergio Marchionne, kudy chodil, tudy láteřil na Rosse Brawna a jeho vizi budoucnosti F1. Uklidnil se, až když médiím oznámil, že Brawnův šéf Chase Carey, generální ředitel F1, má pro Ferrari více pochopení.

"Chová se jako Mojžíš čtoucí Desatero. A když pak zavolám Mojžíšovu šéfovi, tak mi řekne, že to byl pouze jeho osobní názor. Tak o takové přednášky nemám zájem. Chci si sednout se zainteresovanými a diskutovat," řekl Marchionne krátce před Vánocemi.

Jenže teď se ukázalo, že ani Carey nedá Ferrari takové podmínky, jaké by si představovalo.

"Ferrari má mimořádnou důležitost, je to kultovní záležitost, ale musí s ním být zacházeno jako s každým jiným týmem," citují ředitele F1 italské noviny Corriere della Sera. "Chceme, aby zůstalo součástí série. Chceme F1 změnit k lepšímu. Mohou se dělat kompromisy, ale o hlavním cíli nehodlám diskutovat. Prvořadý je zájem fanoušků. Musíme zlepšit show na trati. Aerodynamika nám v tomto nepomáhá a problémem jsou také některé okruhy."

Už uběhl více než rok ode dne, kdy bylo oznámeno, že Carey nahradil Ecclestonea v čele F1, kterou postupně odkoupila společnost Liberty Media. Jak je Američan spokojen s prvními dvanácti měsíci panování?

"Jako první úkol jsme si dali organizační změny a ty už máme za sebou. Kromě toho jsme sem chtěli vpustit trochu svěžího vzduchu, protože do té doby bylo odevšad slyšet pouze negativa. Například když Bernie řekl, že on by nevyhodil peníze za vstupenku na závod F1.