Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren: Alonsa jsme Toyotě pouze půjčili

McLaren: Alonsa jsme Toyotě pouze půjčili

Jeho prioritou zůstává formule 1

Zak Brown v jednom z rozhovorů upozornil, že Alonsovy kontrakty s McLarenem a s Toyotou nejsou rovnocenné.

"Fernandovo angažmá ve WEC je podstatě omezeno na samotné závodění," řekl výkonný ředitel McLarenu. "Takže jeho komerční vystoupení, sponzorské závazky a další podobné věci jsou omezeny na minimum.

Co se týče jeho vztahu s Toyotou, půjčili jsme jí ho. Uzavřeli jsme s ní dohodu, a to mu umožnilo závodit v jejím voze, ale ne cestovat po světě z komerčních důvodů. Máme ošetřené vše od minimalizace cestování až po potenciální sponzorské konflikty konkurenčních společností sponzorujících McLaren a Toyotu. Toyota jich nemá tak moc, takže momentálně není moc kolizí. Ale pokud si najde partnera, který by byl v konfliktu se zájmy McLarenu, nemohli bychom dovolit, aby se Fernando někde promenádoval v jeho oblečení. Rovněž je v první řadě a především jezdcem McLarenu a F1."

Nehrozí, že to pro něj i přesto bude přílišná zátěž a odrazí se to na jeho výsledcích ve F1?

"Absolutně ne. Zamysleme se, co jiného by dělal během těchto víkendů? Vůz F1 by netestoval, v simulátoru by nejezdil a nic jiného se už nenabízí. V F1 od něj budeme mít všechno, co budeme potřebovat, a během těchto víkendů mohl klidně jezdit motokáry, hrát golf nebo dělat cokoliv, co by ho napadlo. Místo toho bude s Toyotou ve WEC. Svůj volný čas chce trávit v závodních vozech."