Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norrisova budoucnost závisí na Alonsovi

Norrisova budoucnost závisí na Alonsovi

Pokud v McLarenu nebude místo, půjde jinam

Lando Norris loni vyhrál F3, tento rok bude závodit v F2 a zároveň po Jensonovi Buttonovi přebral roli testovacího jezdce McLarenu. Co když se během sezony ukáže, že je připraven na postup do F1? Jako člen juniorského programu Mclarenu to má těžké, měl by čekat na uvolnění sedačky v jednom ze dvou vozů tohoto týmu. Pokud se ale Fernandu Alonsovi nebude chtít F1 opustit, prý zváží i rozvázání vztahu s McLarenem. Ale to by Španěl musel závodit ještě dva roky.

"Řekl bych, že ano," odpověděl 18letý britský jezdec na otázku, zda musí čekat na Alonsovo rozhodnutí ohledně odchodu z F1. "Ale nemohu mluvit za ně (McLaren). Já si myslím, že musím počkat na Fernanda a jeho rozhodnutí, protože se Stoffelem (Vandoornem) jsou spokojeni a on je stále na začátku své kariéry. Může na sobě pracovat a určitě se i zlepšit . Takže mně v podstatě zbývá pouze čekat. Nevím, co jiného bych mohl dělat, a moc se mi to nelíbí.

Mým záměrem je samozřejmě zůstat s McLarenem. Pokud mi nenabídne závodní sedačku, poohlédnu se i jinde. Kdyby mi řekli, že nyní tři roky nebudou mít volné místo, tak bych samozřejmě musel jít jinam. Ale pokud by to byl pouze rok, tak to bych asi vydržel. Chci zůstat s McLarenem."

Zmíněného Stoffela Vandoornea poslal McLaren po vítězném tažení v GP2 ještě na rok do japonské série Super Formule, kde loni závodil i chráněnec Red Bullu Pierre Gasly. Možná by to tedy byla cesta schůdná i pro Norrise.