Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vozy F2 2018 poprvé vyjely na trať

Vozy F2 2018 poprvé vyjely na trať

Nechyběl ani Charouz Racing

Včera dostaly týmy formule 2 vůbec poprvé možnost vyjet na trať s novou specifikací vozů F2 2018, která se začne používat od letošní sezuny. Stalo se tak v rámci tzv. shakedownu ve francouzském Magny-Cours.

Každému týmu bylo dovoleno použít jedno auto, a jelikož šlo o volné jízdy, hlavním cílem byla spolehlivost. Na trati jsme poprvé mohli vidět i oba týmy, které letos do F2 vstupují: navracející se Carlin a pro Čechy zajímavější Charouz Racing. Také se na trati vůbec poprvé představili někteří piloti se svými novými stájemi: například George Russell a Jack Aitken s ART, Luca Ghiotto s Camposem,  Nirej Fukuzumi s Ardenem a samozřejmě Louis Déletraz a Antonio Fuoco s Charouzem. Za volantem MP se objevil Daniël de Jong, zde šlo ale pravděpodobně jen o přátelskou výpomoc. Zajímavé bylo jezdecké složení Tridentu, který prozatím žádného pilota oficiálně jmenovaného nemá. Nasadilo Santina Ferrucciho a Arjuna Mainiho. Stanou se z nich i závodní jezdci?

Bohužel v polovině února nebyly  podmínky v Magny-Cours vůbec ideální. Venkovní teploty byly velmi nízké a kolem trati se místy držel i sníh, proto bylo nutné využívat pneumatiky do mokra.

Nejrychlejším pilotem dne se stal Luca Ghiotto s Camposem. Ten popsal pocity z nového vozu takto:

Nový vůz je zřetelným krokem vpřed, přítlak je úžasný! Je lepší ve všech oblastech. I v chladném dni, jako byl dnes, fungovalo vše velmi dobře. Nemohl bych být spokojenější.

Velmi mě překvapila spolehlivost. Viděl jsem, že všechny vozy byly schopny jezdit po celý den. Týmy, Dallara a všichni byli velmi spokojeni s tím, čeho jsme dnes dosáhli – a to byl první den!

Turbomotor se blíží formuli 1. V loňském roce jsem testoval vůz Williams F1 a mohu tedy říct, že auto F2 2018 je mnohem blíže k monopostu F1 než předchozí model. Pokud někdo z nás dostane šanci ve F1, měl by být schopen se velmi rychle přizpůsobit.