Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kaltenbornová ještě neřekla poslední slovo

Kaltenbornová ještě neřekla poslední slovo

Začíná téměř od nuly, vlastní polovinu týmu F4

Monisha Kaltenbornová odkoupila část týmu Sauber, když se BMW rozhodlo náhle opustit svět F1. Jako šéfka týmu byla u kormidla během jeho (snad) nejtěžšího období a když prázdné kapsy vystřídaly dluhy, tak svůj podíl prodala investiční skupině Longbow. Ze světa F1 se však vytratila nečekaně, když ji Longbow ze dne na den odvolala z postu šéfky týmu, v kterém začínala jako členka právního oddělení. Rakušanka s indickými kořeny se ale nesmířila s představou, že to bylo její poslední slovo ve světě motorsportu a dnes oznámila, že bude vlastnit polovinu týmu F4.

Druhá polovina nového týmu KDC Racing bude patřit podnikatelce Emily di Combertiové. Jeho sídlo bude ve Španělsku, v blízkosti okruhu Catalunya, ale bude závodit se švýcarskou licencí a své vozy nasadí do německého a italského šampionátu F4.

"Motorsport je a zůstane mou největší vášní," cituje Kaltenbornovou Auto Bild. "Téměř 20 let jsem zastávala vedoucí funkce v motoristickém sportu, takže je pouze logické, že budu pokračovat. Formule 4 je relativně nová, vzrušující kategorie, ve které vidím velký potenciál. Hlavně v oblasti vývoje mladých talentovaných jezdců, ta je pro mě nejpřitažlivější.

V F4 se již dá rozpoznat, zda v jezdci dřímá potenciál budoucího mistra světa. Jako spolumajitelka budu mít rozhodující hlas při volbě strategie týmu a mou prioritou bude připravovat mladé jezdce na jejich budoucnost v motorsportu. Využiji své zkušenosti z F1, zatímco o každodenní chod týmu se postará týmový manažer Josep Trinidad, jemuž plně důvěřujeme."