Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Force India bude konzervativní

Force India bude konzervativní

Jejím cílem je obhájit loňskou pozici

Když Force India odhalí svůj nový vůz (pravděpodobně až 25. února v Barceloně), nejspíš nebudou padat trakaře ani vylézat oči z důlků od překvapení. Tým, jenž pravděpodobně ještě před koncem sezony změní jméno a přetrhne vazby na Indii, totiž již v předstihu avizuje, že letošní vůz bude evolucí úspěšného VJM10. Dává to smysl, protože Force India loni zaujala místo "dominátora druhé ligy" a své čtvrté místo získala s více než dvojnásobkem bodů oproti pátému Williamsu. Nejvýraznější novinky tak přinesou změněná pravidla, zavedení Halo a zakázání žraločí ploutve.

"Halo vyžaduje poměrně rozsáhlé změny," cituje Auto Motor und Sport technického ředitele Andyho Greena. "S novým vozem bychom proto chtěli být na podobné úrovni, jaké jsme dosáhli loni před začátkem testů. Vůz pro sezonu 2018 je o něco elegantnější, ale vizuálně velmi podobný loňskému. Do Barcelony chceme jet s jistotou, že náš vůz bude fungovat. To by měl být dobrý základ pro rychlý vývoj."

Majitel týmu Vidžaj Mallya může být na tým hrdý, ale nemůže mu dát za cíl postup o další příčku výše. Dostat se na úroveň tří nejsilnějších a největších týmů minulé sezony bude běh na dlouhou trať a mezitím sílí Renault i McLaren.

"Momentálně je mezi námi a třemi top týmy obrovská propast, ale jsem hrdý, že jsme byli nejlepší ze "zbytku světa"," řekl Mallya pro First Post. "Soupeříme s obrovskými výrobci automobilů, takže musíme být realisté a brát při tom v potaz naše vlastní zdroje. Jsem spokojený a hrdý na naše výsledky, přestože zároveň toužím po ještě lepších výsledcích a pódiových umístěních. Cílem je tedy zachovat si tuto pozici a začít zmenšovat propast, jež nás dělí od týmů před námi."