Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams získal bývalého šéfaerodynamika McLarenu

Williams získal bývalého šéfaerodynamika McLarenu

Lowe posiluje svůj tým

Doug McKiernan, bývalý aerodynamik McLarenu, se připojil k týmu Williams jako jeho nový šéfinženýr. Opět se tak v jednom týmu setkává s Paddym Lowem, který mu po letech bude znovu šéfovat z postu technického ředitele.

První smlouvu s McLarenem podepsal McKiernan v roce 1999 a začal pracovat jako analytik aerodynamiky. Postupně v hierarchii aerodynamického oddělení vystoupal až do křesla šéfaerodynamika. Následně se stal šéfem aerodynamického oddělení a potom i šéfinženýrem McLarenu. S týmem se rozloučil v roce 2015 a na pár let si dal od F1 pauzu. Williams tak pokračuje v posilování svého aerodynamického oddělení, kde už od začátku minulé sezony pracuje Dirk de Beer, jenž býval šéfem aerodynamiky u Ferrari a Maranello opustil spolu s technickým ředitelem Jamesem Allisonem.

"Od loňského návratu do Williamsu mi bylo jasné, že pokud se má tým posunout vpřed, potřebuje více inženýrských zdrojů," řekl Lowe. "Úžasný progres začal již získáním Dirka de Beera, našeho šéfa aerodynamiky, jenž vede rostoucí tým aerodynamiků. Doug se přidá k našim vedoucím zaměstnancům. Podpoří šéfdesignéra Eda Wooda a Dirka, což nám umožní lépe se soustředit na technickou strategii a optimalizaci architektury vozu napříč oblastmi designu a aerodynamiky."