Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Correa zůstává věrný Jenzeru

Correa zůstává věrný Jenzeru

Pokusí se zužitkovat loňské zkušenosti

Ač se Jenzeru nepodařilo udržet Lorandiho, v případě Juana Manuela Correi to dopadlo jinak. I po nepříliš vydařené sezoně se obě strany rozhodly ve spolupráci pokračovat.

Americký pilot k týmu nastoupil od závodního víkendu ve Spa, ale svými výsledky neoslnil, když nedokázal ani jednou bodovat. Nejhorší výkon předvedl na Monze, kde narazil do svého týmového kolegy Arjuna Mainiho a oba vozy vyřadil ze závodu.

Přesto v něj tým stále chová důvěru a věří, že letos zužitkuje své zkušenosti a ukáže svůj skutečný potenciál. Věří si i Correa, který přes zimu zazářil v šampionátu série Toyota Racing New Zealand:

„V roce 2017 jsem se toho hodně naučil a nemohu se dočkat, až začne letošní sezona šampionátu GP3. Mým cílem je zlepšovat se na základě zkušeností, které jsem získal loňský rok, a pousnout se více dopředu. Měl jsem skvělou zimní sezonu na Novém Zélandu, kde jsem pracoval se stejným inženýrem, kterého jsem měl loni v GP3 a budu s ním pokračovat i letos. Zimní sezonu jsme  tak využili k tomu, abychom vyladili naší týmovou spolupráci a komunikaci, což v nadcházejícím roce rozhodně pomůže.“

„Skok do vozu GP3 v druhé polovině loňské sezony bude pro mě letos přínosem. Mým dlouhodobým cílem je posouvat se vzhůru a se zkušenostmi, které jsem získal minulý rok, cítím před sezonou 2018 opravdu důvěru ve svoje síly. Také návrat do týmu, kde jsem se toho tolik naučil, je a bude velmi důležitý pro můj komplexní program.“

Již známé jezdecké složení GP3 2018:

ART: Callum Ilott, Anthonie Hubert, Nikita Mazepin, Jake Hughes
Trident: Giuliano Alesi, Ryan Tveter, Alessio Lorandi
Jenzer: Tatiana Calderonová, Juan Manuel Correa
Arden: Gabriel Aubry, Julien Falchero
Campos: Leonardo Pulcini, Simo Laaksonen
MP Motorsport: Dorian Boccolacci, Niko Kari