Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Correa zůstává věrný Jenzeru

Correa zůstává věrný Jenzeru

Pokusí se zužitkovat loňské zkušenosti

Ač se Jenzeru nepodařilo udržet Lorandiho, v případě Juana Manuela Correi to dopadlo jinak. I po nepříliš vydařené sezoně se obě strany rozhodly ve spolupráci pokračovat.

Americký pilot k týmu nastoupil od závodního víkendu ve Spa, ale svými výsledky neoslnil, když nedokázal ani jednou bodovat. Nejhorší výkon předvedl na Monze, kde narazil do svého týmového kolegy Arjuna Mainiho a oba vozy vyřadil ze závodu.

Přesto v něj tým stále chová důvěru a věří, že letos zužitkuje své zkušenosti a ukáže svůj skutečný potenciál. Věří si i Correa, který přes zimu zazářil v šampionátu série Toyota Racing New Zealand:

„V roce 2017 jsem se toho hodně naučil a nemohu se dočkat, až začne letošní sezona šampionátu GP3. Mým cílem je zlepšovat se na základě zkušeností, které jsem získal loňský rok, a pousnout se více dopředu. Měl jsem skvělou zimní sezonu na Novém Zélandu, kde jsem pracoval se stejným inženýrem, kterého jsem měl loni v GP3 a budu s ním pokračovat i letos. Zimní sezonu jsme  tak využili k tomu, abychom vyladili naší týmovou spolupráci a komunikaci, což v nadcházejícím roce rozhodně pomůže.“

„Skok do vozu GP3 v druhé polovině loňské sezony bude pro mě letos přínosem. Mým dlouhodobým cílem je posouvat se vzhůru a se zkušenostmi, které jsem získal minulý rok, cítím před sezonou 2018 opravdu důvěru ve svoje síly. Také návrat do týmu, kde jsem se toho tolik naučil, je a bude velmi důležitý pro můj komplexní program.“

Již známé jezdecké složení GP3 2018:

ART: Callum Ilott, Anthonie Hubert, Nikita Mazepin, Jake Hughes
Trident: Giuliano Alesi, Ryan Tveter, Alessio Lorandi
Jenzer: Tatiana Calderonová, Juan Manuel Correa
Arden: Gabriel Aubry, Julien Falchero
Campos: Leonardo Pulcini, Simo Laaksonen
MP Motorsport: Dorian Boccolacci, Niko Kari