Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso obhajuje svůj nabitý kalendář

 Alonso obhajuje svůj nabitý kalendář

Před deseti lety by to ještě nedokázal

Fernando Alonso vytrvale tvrdí, že nevídaně nabitý kalendář roku 2018 mu nedělá starosti a že neexistuje riziko, že by mu účast ve dvou rozdílných šampionátech přerostla přes hlavu. Připomeňme, že Španěla čeká 21 závodů F1 v monopostu McLarenu a pět vytrvalostních závodů v prototypu Toyoty.

"Ne, ještě nejsem šedivý stařec," odpověděl Alonso na otázku novin Marca, které zajímalo, zda si toho ve věku 36 let nenabral příliš. "Opravdu, jsem ve skvělé kondici. OK, před deseti lety by tohle bylo velmi náročné, ne-li rovnou nemožné, nebo by to byla chyba. Ale teď jsem si na sto procent jistý, že to zvládnu.

S tím, co už vím o F1, ale i o jiných kategoriích, jako je například Indy 500, a s mými zkušenostmi s cestováním, jsem připraven. To je důvod, proč se ještě nikdo neodvážil udělat si takový program. Je to téměř nemožné. V kariéře sportovce je pouze pár momentů, když si to můžete dovolit. Já jsem teď v takové fázi a ne každý ji může dosáhnout."

Důležité bude plánování, a to den po dni. Dvojnásobný šampion F1 například hned po testu vozu LMP1 ve Španělsku cestoval do Anglie, aby se seznámil s vozem McLaren MCL33.

"Bude důležité, aby se myslelo na každý detail. Odteď až do konce roku budu mít rozvržený téměř každý den, abych byl ve velmi dobré kondici i v listopadu, kdy se pojede poslední velká cena."

Alonso v rozhovoru odmítl komentovat slova jednoho bývalého mechanika McLarenu, jenž tvrdí, že Ron Dennis si v roce 2007 přál, aby titul získal britský nováček Lewis Hamilton, ne španělská akvizice z týmu Renault. Pravdu se údajně dozvíme, až na konci roku vyjde jeho vlastní kniha.