Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Dojede na stupně vítězů?

Dojede na stupně vítězů?

První fotografie Renaultu R.S.18

Také Renault R.S.18 už není tajemstvím. Tým ho dnes představil v Enstone v poněkud agresivnějším lakování, než tomu bylo u jeho loňského předchůdce.

Vůz vznikl pod taktovkou nového vedoucího aerodynamického oddělení Peteho Machina, který přišel od Red Bullu. Práce na podvozku vedl Nick Chester, jehož však k 1. dubnu vystřídá Polák Marcin Budkowski. Kolem příchodu tohoto bývalého technického specialisty FIA vypukl před rokem skandál, protože konkurence poukazovala na to, že z titulu své funkce znal i její technologická tajemství. „Je tím správným člověkem, pokud chceme ve F1 udělat další krok vpřed,“ trvá nicméně na svém šéf stáje Cyril Abiteboul.

Tovární ekipa francouzské automobilky se nachází právě v poločase pětileté periody, na jejímž konci v roce 2020 by měl přijít útok na titul. Letos se předpokládá, že by mohla začít pomýšlet na pódiová umístění, byť Abiteboul to považuje za nereálné očekávání. I proto, že od mateřského koncernu nedostane víc peněz. „Náš rozpočet zůstane stejný. Je ovšem jistý a to nám dává volnost,“ konstatuje. Je nicméně pravdou, že uváděných 172 milionů eur je hluboko pod úrovní budgetů „velké trojky“.

 Do vozu budou usedat Nico Hülkenberg (vlevo) a Carlos Sainz