Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

GP3 obsazuje další volná místa

GP3 obsazuje další volná místa

Přišli Menchaca, Beckmann a Mawson

Dnes začíná v Le Castellet první předsezonní testování série GP3, proto není divu, že jsme se v posledních třech dnech dočkali angažování řady pilotů. Včera a dnes se zaplnila další tři volná místa. V Camposu se třetím pilotem stal Diego Menchaca, v Jenzeru třetí místo připadlo Davidu Beckmannovi a stáj Arden jako svého posledního pilota jmenovala Joeyho Mawsona.

U mexického pilota Menchaci se přitom jedná o návrat ke Camposu, s nímž závodil již v letech 2015 a 2016 v Euroformuli Open. Loni pak přestoupil do Světové série Formule V8 3.5. Bez zajímavosti tak určitě není, že všichni tři piloti, které letos Campos Racing v GP3 do svých vozů posadí, s týmem již v minulosti závodili ve Euroformuli Open.

„Jsem šťastný, že se mohu znovu připojit ke Campos Racing v tak silném šampionátu, jakým je GP3. Můj vztah s týmem byl budován poslední čtyři roky, takže je to vlastně moje rodina.  Pro rok 2018 jsem se rozhodoval mezi mnoha scénáři včetně závodění v Japonsku nebo USA, ale nakonec jsme se společně s Escuderia Telmex rozhodli, že nabídka od Adriana Campose je pro mě ten nejlepší z dostupných programů. Vím, že tým si prošel několika obtížnými sezonami, ale poté, co jsem minulý týden navštívil workshop, jsem si jistý, že má potenciál získat dobré výsledky. Nemůžu se dočkat, až začne testování.“

Tým Jenzer tento týden již oznámil Tatianu Calderonovou a prodloužil spolupráci s Juanem Manuelem Correou. A včera oznámil i posledního pilota. Tím se stal David Beckmann. Tento německý pilot poslední dva roky závodil v evropské F3. S Jenzerem se účastnil již posezonního testování v Abú Zabí.

Svého třetího pilota dnes představila i stáj Arden. Stal se jím Joey Mawson. Teprve sedmnáctiletý pilot z Austrálie je šampionem německé formule 4 z roku 2016 a loni závodil v evropské F3.S GP3 zatím žádné zkušenosti nemá.

Zbývá tedy již jen jedno volné místo u Tridentu a jedno u nováčků z MP Motorsport. V nadcházejících testech bude s vozem Tridentu  jezdit Pedro Piquet, který s ním testoval již v Abú Zabí na konci minulého roku, proto se jeho šance na zisk závodní sedačky zdají být značně vysoké. V MP Motorsport bude při testech jezdit  Leonard Hoogenboom.

Již známé jezdecké složení GP3 2018:

ART: Callum Ilott, Anthonie Hubert, Nikita Mazepin, Jake Hughes
Trident: x, Giuliano Alesi, Ryan Tveter, Alessio Lorandi
Jenzer: Tatiana Calderonová, Juan Manuel Correa, David Beckmann
Arden: Gabriel Aubry, Julien Falchero, Joye Mawson
Campos: Leonardo Pulcini, Simo Laaksonen, Diego Menchaca
MP Motorsport: Dorian Boccolacci, x, Niko Kari