Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Rich Energy prý chce koupit tým Force India

Rich Energy prý chce koupit tým Force India

Změní stáj nejen jméno, ale i majitele?

Britská média informují, že společnost Rich Energy má zájem odkoupit tým Force India. Ten vede a z velké části i vlastní indický podnikatel Vidžaj Mallya. Ten se momentálně brání vydání indickým úřadům, které ho chtějí stíhat kvůli podvodům a dluhům, jenž v rodné zemi zanechal jako majitel již prodaného impéria v oblasti výroby a distribuce alkoholických nápojů a hlavně jako zakladatel mezitím zkrachovalých aerolinek.

Výrobce prestižní značky energetických nápojů má údajně na obchod připravených 200 milionů britských liber, tedy přibližně 5 738 000 000 korun. Mezi minoritní vlastníky společnosti sídlící ve Velké Británii patří i bývalý anglický fotbalový záložník Rob Lee, který je i ambasadorem značky, jež sponzoruje například West Ham United Ladies. Své nápoje dodává rovněž do sítě Hilton Hotels a v minulosti byla vidět i během závodů F1 v Monaku.

Prestiž, Anglie a formule 1, to rozhodně jde dohromady. Ale jsou určité pochybnosti, zda je Rich Energy dost velká na to, aby koupila a ufinancovala celý tým F1. Přitom minimálně v prvních letech by její loga na vozech ze Silverstone byla určitě pomalejší než konkurenční Red Bullu a Monsteru (na vozech týmu Mercedes).

Nepotvrzené zprávě nahrává fakt, že Force India oznámila, že svůj vůz oficiálně neodhalí před začátkem předsezonních testů, přičemž právě při odhalení má být prozrazeno i nové jméno týmu. Že by přelakování vozu na poslední chvíli?