Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Continental se tlačí do IndyCar, chce nahradit Firestone

Continental se tlačí do IndyCar, chce nahradit Firestone

Ten přitom vloni prodloužil smlouvu

Spojení, které k americkým formulím neodmyslitelně dlouhá léta patří , by mohlo být brzy u konce. Amerického dodavatele pneumatik Firestone, který patří do koncernu Bridgestone, by chtěl nahradit jeho německý konkurent Continental. Ten totiž na konci sezony skončí v šampionátu vytrvalostních závodů IMSA WeatherTech SportsCar Championship, kde jej nahradí Michelin.

O tom, že chce Continental nahradit Firestone, informovalo web Racer.com několik na sobě nezávislých zdrojů. „Vyhodnocujeme několik různých možností, teď k tomu ale nemáme víc co říct,“ odpověděl stroze šéf marketingu Continentalu Travis Roffer.

Německá společnost se přitom už jednou o vstup do IndyCar snažila. V roce 2012 vyplavaly na povrch informace o jednání mezi tehdejším šéfem IndyCar Randym Bernardem a Continentalem. Společnost měla nabízet velmi lukrativní podmínky, proti změně se ale postavili jezdci i stáje. Argumentovali mimo jiné tím, že Firestone se za léta, kdy dodává do série pneumatiky, naučil dělat velmi spolehlivé gumy, což pro jezdce bylo z pohledu bezpečnosti klíčové hlavně na oválu.

To, že potají jednal s Continentalem, byl jeden z faktorů, který majitelé týmů vyčetli Bernardovi, když tlačili na IndyCar, aby se někdejšího šéfa zbavila.

Podle Raceru je už dokonce známé, kdo by pro Continental pneumatiku testoval. Výrobce by se zřejmě obrátil na stáj Michaela Andrettiho, s níž má pozitivní zkušenosti díky angažmá v závodech, kam Continental obutí dodával.