Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wolff: Renault poskočí nejvíce

Wolff: Renault poskočí nejvíce

I on je zvědavý na srovnání McLarenu s Red Bullem

Web Motorsport se šéfa Mercedesu Tota Wolffa zeptal, co letos očekává od týmů F1, které loni nepatřily mezi největší soupeře jeho stáje.

"Force India, tam bude zajímavý duel mezi Pérezem a Oconem," očekává Wolff. "Oba by se chtěli ukázat, aby se v roce 2019 dostali výše, takže to pro oba bude velmi důležitá sezona. Williams má odvážný design, jsem zvědavý, jak bude fungovat. Nováček Sirotkin nemá moc zkušeností, ale může být rychlý. Strollovi je 19 a bude muset být lídrem týmu, přičemž to bude jeho druhá sezona v F1.

Ale největší skok osobně očekávám od Renaultu. Využije své zdroje a v Hülkenbergovi a Sainzovi má ambiciózní jezdeckou dvojici. Ve prospěch Toro Rosso hraje faktor Franz Tost a má Hondu s jejími novými ambicemi. Šéf týmu je závodník a dříč, takže by mohl překvapit.

Haas-Ferrari, to těžko říct, protože v roce 2017 trochu zaostal, zatímco McLaren-Renault má motor na souboje s Red Bullem. Oba týmy tvrdí, že dělají nejlepší šasi, takže to bude vzrušující srovnání. A spojení Sauberu s Alfou Romeo je více než jen marketingovým nástrojem. Má nejlepší aerodynamický tunel v F1, Leclerc je považován za budoucí hvězdu a šéfuje mu Vasseur, srdcem závodník."

A co největší soupeři?

"Ferrari udělalo ohromný pokrok mezi sezonami 2016 a 2017. I letos bude mít rychlý vůz a Sebastian je silným a sebejistým lídrem týmu. Red Bull má fantastickou kombinaci jezdců, opravdu velmi dobře jezdící sluníčko a obrovský talent, jenž už nejednou otřásl světem F1. Špičková dvojice. Kromě toho, v druhé polovině roku 2017 nikdo nestíhal jeho tempu vývoje. Pokud si Red Bull udrží přátelský vztah s Renaultem, bude silným protivníkem."

Wolff také prozradil, že o dalším prodloužení kontraktu Valtteriho Bottase bude uvažovat opět v létě, zatímco podpis smlouvy s Lewisem Hamiltonem považuje za formalitu.