Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes a Ferrari jsou úžasně rychlé, míní Sainz

 Mercedes a Ferrari jsou úžasně rychlé, míní Sainz

Verstappen chválí Red Bull

Jak se bude vyvíjet sezona 2018? To ještě nikdo nemůže vědět, ale Carlos Sainz je po prvním čtyřdenním zimním testu přesvědčen, že Mercedes a Ferrari budou opět ve vlastní, nejvyšší lize.

"Nezdá se mi, že by kromě Mercedesu, Ferrari a Red Bullu byly i jiné týmy schopné zajet tak dobré kolo na středně tvrdých pneumatikách. Bereme to jako pozitivní signál," řekl jezdec týmu Renault, který by chtěl letos zaujmout místo nejlepšího ze středu pole. Hamiltonovo zatím nejrychlejší kolo testů popsal jako "děsivé" s tím, že pouze Ferrari dokáže být podobně rychlé.

"Ještě to teprve začíná, ale není žádným tajemstvím, že v Austrálii budou o pole position bojovat Hamilton a Ferrari. Pro týmy jako McLaren, Renault a dokonce i Red Bull bude velmi těžké bojovat o vítězství, protože Mercedes a Ferrari jsou na úžasné úrovni."

Samotný Lewis Hamilton byl ve vyjádřeních zdrženlivý, ale z nového Mercedesu má dobrý pocit.

"Je to evoluce loňského vozu. Máme kvalitnější pneumatiky a okruh dostal nový asfalt, proto to může vypadat lépe, než to ve skutečnosti je. Je obtížné odlišit zlepšení vozu od zrychlení trati a vyšší přilnavosti nových pneumatik. Příští týden budeme chytřejší, ale rozhodně mám pocit, že tento vůz je rychlejší než loňský."

Velké zlepšení ale avizuje také Max Verstappen, jezdec Red Bullu, jenž loni vybojoval dvě vítězství a letos by určitě chtěl víc.

"Rozdíl je obrovský, ovladatelnost nového vozu… celkově se věci změnily k lepšímu. Neabsolvovali jsme ani jeden rychlý stint, protože v tak špatném počasí dává smysl spíše ověřování funkčnosti a korelace dat z aerodynamického tunelu a z trati. Často jsme dělali pouze dvoukolové stinty. Mercedes a Ferrari mi nedělají žádné starosti. Předem víte, že budou silní. S vozem jsem spokojený a příští týden možná i my ukážeme o něco víc."