Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Úhoř Turvey odolal Buemimu

Úhoř Turvey odolal Buemimu

První pódium pro nenápadného Brita

Trochu ve stínu velkolepých oslav prvního triumfu tovární ekipy Audi zůstal životní výsledek nenápadného Olivera Turveyho.

Brit má pověst poctivého testovacího dělníka a špičkového vytrvalce, rozhodně však ne vítězného typu. Ve Formuli E se na pódium probil až na 29. pokus, předtím byla jeho nejlepším umístěním dvě šestá místa. Proto si úspěch řádně vychutnával.

Cesta k němu ovšem nebyla jednoduchá. Zpočátku jen sledoval, jak mu postupně v dálce mizí Felix Rosenqvist. Když Švéd odpadl, zdědil vedoucí pozici. Nevyšel mu ale pitstop, během něhož klesl za Daniela Abta, a navíc mu začal na záda dýchat Sébastien Buemi. Jenže Turvey se „zabejčil“. „Byl jako úhoř. Kolikrát jsem si myslel, že ho dostanu, a zase mně vyklouzl. V minulých letech se důkladně naučil, jak se s horším autem bránit rychlejšímu soupeři. A dnes to uplatnil s veškerou parádou,“ vysekl mu poklonu švýcarský expilot F1.

V posledním kole mně bylo už opravdu úzko. Ale měl jsem v rukou skutečně dobré auto. V posledních měsících jsme všichni v týmu NIO tvrdě pracovali, dlouho však nepřicházela odměna. Až teď,“ konstatoval spokojeně stříbrný muž mexické e-prix.