Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Jordaová se přece jen svezla

Jordaová se přece jen svezla

Chtěla by se do seriálu vrátit natrvalo

Carmen Jordaová se v Mexico City do formule E opravdu posadila. Nešlo ovšem v žádném případě o testování, jak španělská kráska předem anoncovala na svém (záhy zase odstraněném) instagramovém postu.

Devětadvacetiletá závodnice dostala šanci absolvovat několik kol v oficiálním voze šampionátu, který slouží především k demonstračním jízdám. Jordaová se i tak rozplývala nadšením: „Okamžitě jsem se do něj zamilovala a odnáším si ty nejlepší dojmy. Je to mimořádně náročné auto, k jehož zvládnutí je toho potřeba mnohem více, než u běžného monopostu. Všechno je jiné: brzdy, akcelerace, hospodaření s energií.

Následně si vcelku otevřeně řekla o angažmá: „Těším se, že se brzy vrátím!“ Chtění je jedna věc, těžko však předpokládat, že by o služby sice půvabné, ale beznadějně pomalé pilotky byla nějaká zvláštní poptávka.

Ženský prvek byl ostatně ve Formuli E zastoupen už v minulých letech. Ani Simona de Silvestrová, ani Katherine Leggeová, ani Michela Cerrutiová se nicméně v ní nijak výrazně neprosadily.