Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gen2 se představil veřejnosti

Gen2 se představil veřejnosti

Původní reportáž ze Ženevy

Prezident FIA Jean Todt a promotér Alejandro Agag dnes v rámci ženevského autosalonu představili veřejnosti nový monopost Formule E, nazývaný Gen2. Odhalení vozu proběhlo stylově, s pomocí ramene robotu, dodaného titulárním partnerem šampionátu, společností ABB.

V Ženevě dnes představili nový monopost Formule E

„Auto vypadá opravdu futuristicky, konec konců, je to obraz budoucnosti. Je neuvěřitelné, jakých obrovských pokroků seriál za uplynulé čtyři roky dosáhl. Nyní jeho monoposty zvládnou dvojnásobnou vzdálenost s dvojnásobným výkonem,“ prohlásil při této příležitosti nejvyšší představitel FIA.

Jean Todt (vlevo) a Alejandro Agag

O tomhle voze se bude hovořit všude,“ je si jist technický ředitel FIA Gilles Simon. „Z technického hlediska představuje Formule E úžasnou misi. Dostali jsme šanci navrhnout a postavit něco opravdu nového.

Gen2 disponuje maximálním výkonem až 250 kW (340 koní), který však bude v závodním režimu omezen na 200 kW (270 koní). Teoretická maximální rychlost činí 280 km/h. Minimální hmotnost včetně jezdce je oproti předchůdci o 20 kilogramů vyšší, tedy 900 kilogramů.

 

Foto: Petr Hájek