Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Formule E se vrátí do Monaka

Formule E se vrátí do Monaka

Vážným kandidátem na pořádání e-prix je Rijád

V sezoně 2018/19 by se měla Formule E znovu jet v ulicích Monte Carla. Zavedení nových monopostů s větším dojezdem a vyšším výkonem navíc umožní absolvování celé trati VC F1. V předcházejících dvou případech musela být některá stoupání vypuštěna.

Oficiální podoba kalendáře bude zveřejněna až v červnu, už nyní je ovšem víceméně jasné, že šampionát se vrátí do Hong Kongu, Marrákeše, Mexico City, Říma, Berlína, Curychu, New Yorku a nejspíše i do Santiaga de Chile. V tomto výčtu chybí Paříž. Je také málo pravděpodobné, že by ho nahradilo jiné evropské velkoměsto, kupříkladu Londýn.

Zrak promotéra Alejandra Agaga je totiž upřen jinam: „Zajímáme se o několik destinací na Středním Východě. Jednání držíme v tajnosti, protože se musí vyjasnit mnoho různých záležitostí. Takže si počkejte do června. Dříve jsme to zveřejňovali už v březnu, ale dělalo to zlou krev.“ Z neoficiálních zdrojů nicméně uniklo, že žhavým kandidátem je saúdskoarabská metropole Rijád, dalšími alternativami pak Káhira nebo Bejrút. Agag má rovněž eminentní zájem o další podnik v kontinentální Číně.