Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton by si přál více vítězů

Hamilton by si přál více vítězů

Vůz W09 k tomu ale asi nedá mnoho šancí

Asi všichni jezdci F1 sní o tom, že budou vyhrávat jeden závod za druhým - s výjimkou Lewise Hamiltona. Úřadující šampion, vítěz 62 velkých cen, by chtěl, aby se na nejvyšší stupínek letos postavilo co nejvíce jeho soupeřů.

"Čím těsnější souboje, tím lépe se na to kouká. Vyrůstal jsem jako divák, fanoušek tohoto sportu a vím, že nejlepší je mít několik týmů bojujících o titul. Myslím, že v jednom roce jsme měli po prvních šesti závodech šest různých vítězů, nebo tak nějak. To F1 pouze prospělo," řekl Hamilton, maje na mysli rok 2012, kdy prvních sedm závodů vyhrálo sedm jezdců z pěti týmů.

Bylo by to pěkné, ale je tu jeden problém. Kdo bude schopen vyzvat Mercedes, jenž je prý se svým novým vozem mimořádně spokojený, stejně jako s motorem s maximálním výkonem téměř 1000 koňských sil a 50procentní tepelnou účinností? Vždyť v testech jako jediný pokořil hranici 1000 kol.

"Myslím, že Red Bull nám dá letos pořádně zabrat. Zdá se, že má úžasný vůz. Nevím, na čem pracovalo Ferrari, ale nepochybuji, že bude dobré. Vypadá to na vzrušující sezonu."

Už tradiční soupeři stříbrného týmu se ale nemohou spoléhat na problémy, které trápily Mercedes W08, přezdívaný také primadona.

"Byl to velmi dobrý týden, velmi produktivní, zvládli jsme všechny body našeho programu. Spolehlivost je fantastická a vůz je úžasný. Nepracovali jsme na vyvážení a dalších věcech, ale co se týče loňských problémů, tak mnoho z nich se podařilo odstranit."