Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Budoucnost VC Německa v ohrožení

Budoucnost VC Německa v ohrožení

Hockenheimringu zbývá jen pár měsíců

Evropský fanoušek musí být při pohledu do letošního kalendáře královny motoristického sportu spokojený, jako už dávno nebyl. Opět jsou v něm Velké ceny Francie i Německa, přičemž Francie se vrací po desetileté absenci a takové Rakousko se s ní setkalo v jednom kalendáři naposledy v roce 2003. Jenže už příští to může opět vypadat hůře, protože F1 ne a ne najít pevnou půdu pod nohama v zemi, která nejen ekonomicky vévodí celé Evropě, ale zároveň ji reprezentuje majitel posledních čtyř Pohárů konstruktérů a narodil se v ní jeden ze dvou nejúspěšnějších jezdců současnosti.

Dlouhá historie VC Německa je spojena s Nürburgringem a Hockenheimringem. Jenže k současnému majiteli Nürburgringu si nové vedení F1 nedokáže najít cestu o nic lépe než Bernie Ecclestone a mnohaletý kontrakt Hockenheimringu končí letošní velkou cenou.

"Kontrakt končí rokem 2018," potvrdil ředitel okruhu Georg Seiler v rozhovoru pro Motorsport-Magazin. "Setkali jsme se s novými majiteli a mluvili s nimi, jelikož připravujeme Velkou cenu Německa 2018. Je dobře známo, že nás čeká diskuse o blízké budoucnosti, jenže seriózní rozhovory ještě nezačaly.

Jednání musí proběhnout v nejbližších měsících. Naneštěstí nemohu slíbit, že se to bude vyvíjet pozitivně. Mohu vám pouze říci, že skutečně toužíme udržet F1 v Německu, ale vstupuje do toho mnoho různých faktorů. Trváme na tom, že nechceme jít a ani nepůjdeme do ekonomického rizika. Budeme se maximálně snažit, ale nic negarantujeme."

Zdá se, že Hockenheimring si chce udržet prestiž spojenou s pořádáním velké ceny F1, ale moc si netroufá dělat to každoročně. Nejraději by se asi vrátil k alternování s Nürburgringem.

"Vědí, v jaké jsme situaci, že není snadné uspořádat závod F1 na Hockenheimringu a obecně v Německu. Jak Nürburgring, tak Hockenheimring si zaslouží závod F1, protože jsou to dva důležité tradiční okruhy. Je dobré zachovávat tradice, ale o tom my nerozhodujeme. Máme vlastní názor, Nürburgring má vlastní názor, vyjednáváme a hodně závisí na tom, zda se dohodne pouze jeden nebo oba okruhy. Přáli bychom si, abychom se znovu střídali, ale za dobrých podmínek."