Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams opatrně koketuje s Hondou

Williams opatrně koketuje s Hondou

Od Mercedesu se mu ale zatím nechce

Zdá se, že Honda definitivně přestala být na scéně F1 odepisovanou veličinou. Po rozchodu s McLarenem a uzavření partnerství s Toro Rosso se okamžitě začalo proslýchat, že zákazníkem by se případně mohl stát i Red Bull. A teď je tu další potenciální kandidát – Williams.

Ten přitom disponuje tím aktuálně nejlepším – agregátem od Mercedesu. Jenže s Hondou spojuje britskou stáj slavná minulost. V osmdesátých letech s japonským motorem získala dvě prvenství v Poháru konstruktérů a v sezoně 1987 díky Nélsonu Piquetovi také titul mistra světa.

Ušli jsme svého času spolu pořádný kus cesty, a proto rozhodně nebudeme proti případným rozhovorům o spolupráci,“ tvrdí faktická šéfka týmu Claire Williamsová. „Musíme ale počkat, jak se situace vyvine.“ Jinak řečeno: Pokud to Hondě bude s Toro Rosso klapat, máme zájem. Teď ovšem budeme zdrženliví. Proto také Williamsová jedním dechem dodala: „Propojení s Mercedesem považujeme za mimořádně šťastné. Nemůžete nicméně odhadnout, co se stane v budoucnosti. Jsme nezávislý tým se značnými ambicemi a vždy budeme hledat nejlepší řešení.