Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault potopili vlastní jezdci

Renault potopili vlastní jezdci

Driot: Prostův úlet byl naprosto zbytečný

Už se zdálo, že se Renault ve Formuli E po nezdařeném začátku sezony oklepal. Jenže v Uruguayi se na jeho kontě objevila nula. Je to o to více k vzteku, že se o ni tentokrát „zasloužili“ jezdci.

Sébastien Buemi se pokoušel v 11. kole dostat před Daniela Abta. Přecenil však své síly a otřel se o zeď. Auto s poškozeným závěsem kola ještě dotáhl do boxů a přesedl do druhého monopostu. „Musel by vyjet safety car, aby se s dostupnou energií dostal do cíle,“ bylo v té chvíli jasné šéfovi stáje Jeanu-Paulu Driotovi. Tato situace nenastala a Švýcar šachovnici nespatřil. „Přišel jsem o skoro jisté stupně vítězů,“ lamentoval, protože v okamžiku kolize se držel před nakonec třetím Samem Birdem. „I když to tak v kvalifikaci na první pohled nevypadalo, domnívám se, že jsme byli dnes dost rychlí. To je pro mě pozitivní aspekt.

Nikoliv však pro Driota: „V kvalifikaci jsme podali bídný výkon. Zvláště Nico, jehož úlet byl naprosto zbytečný.“ Boss měl na mysli ránu, kterou bariéře zasadil Nicolas Prost. To ho odsoudilo na konec roštu a v závodě se posunul jen na patnáctou příčku. S tím, co syn čtyřnásobného mistra světa F1 v poslední době předvádí, panuje už značná nespokojenost. V probíhajícím ročníku šampionátu si vyjel zatím všeho všudy sedm bodů a v průběžné klasifikaci figuruje až na sedmnácté pozici. O džob se ale pravděpodobně bát nemusí, především kvůli tatínkovi, jenž je spolumajitelem Renaultu e.dams.

 Nicolas Prost v tomto ročníku získal pouhých sedm bodů