Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Force India se bude jmenovat… Force India!

Force India se bude jmenovat… Force India!

Letos z nového jména nic nebude

Po všech těch rozhovorech, tipech, zaručeně pravých odhaleních a odsunutích oficiálního oznámení změny jména na pozdější termíny se Force India nakonec bude jmenovat Force India.

Jak píše Auto Motor und Sport, když tým Force India nezměnil jméno dosud, další příležitost bude mít až v roce 2019. Přejmenování uprostřed sezony mu nedovolí vedení F1, protože taková změna by diváky mátla. Ke změně jména je přitom nutný souhlas vedení série i soupeřů.

"Žádný titulární sponzor, žádný nový vlastník, takže ani žádná změna jména," napsal renomovaný žurnalista Michael Schmidt. Ten tvrdí, že tým soudně stíhaného Vidžaje Mallyi chtěl do pozice titulárního sponzora dostat společnost BWT, která jeho vozy odívá do růžové barvy, ale ta zájem o místo ve jménu týmu zřejmě nemá. Další vážný pokus měl být s britským výrobcem energetického nápoje, Rich Energy. Ten údajně uvažoval rovnou o odkoupení celého týmu sídlícího v Silverstone, ale vedení stáje zprávu z "dobře informovaného zdroje" popřelo.

Sezona 2018 tedy bude jedenáctou sezonou týmu se jménem Force India, jenž ale vznikl již v roce 1991 jako Jordan Grand Prix. Přestože v zimních testech se neukázal v nejlepším světle, všichni soupeři s ním počítají v čele středu pole.

"Hodně vozů bude rychlostně v polovině sekundy na kolo. Nejvážnějšími hrozbami jsou Renault, McLaren a Force India," myslí si šéf týmu Haas, Gűnter Steiner.